Over ons

Natuurlijk Holebi

Samen genieten van de natuur

Werken aan holebi-welzijn door het stimuleren van verbondenheid

  • Natuurlijk Holebi is een vereniging voor holebi’s en hun vrienden die samen willen genieten van de natuur. Er worden regelmatig natuur georiënteerde activiteiten georganiseerd.
  • Natuurlijk Holebi wil actief bijdragen tot het welzijn en de emancipatie van holebi’s onder meer door het stimuleren van verbondenheid: verbondenheid met het innerlijke, verbondenheid tussen lichaam en geest, verbondenheid met de andere mensen en levende wezens, verbondenheid met de natuur, de aarde en het heelal.
  • Natuurlijk Holebi streeft geen winst na. De leden hebben respect voor de natuur en de vereniging geeft de kans aan holebi’s in contact te komen met andere natuurliefhebbers. 
  • Tijdens de activiteiten van Natuurlijk Holebi ontmoeten de deelnemers elkaar met een open geest in een ongedwongen, warme, respectvolle en hartelijke sfeer. Iedereen is welkom op de activiteiten van Natuurlijk Holebi, zowel mannen als vrouwen, van alle leeftijden, van alle maten en gewichten, met eender welke haar-, huids- en oogkleur, afkomstig van eender waar op deze planeet. Hoe groter de verscheidenheid van de deelnemers, hoe liever! Het is een groep van en voor holebi’s, maar ook hetero’s en mensen met verschillende vormen van genderidentiteit en genderexpressie zijn van harte welkom. Elke mens is uniek en dit willen we bekrachtigen door iedereen zichzelf te laten zijn en zelfontplooiing te stimuleren. 
  • We zien menselijke diversiteit als iets wat de maatschappij verrijkt, zoals ook een grote diversiteit in planten en dieren het ecosysteem verrijkt en sterker maakt. 
  • We gaan er van uit dat de mens – ook de homoseksuele mens – een volwaardig deel uitmaakt van de natuur. Seksualiteit kent een zeer grote diversiteit aan vormen en belevingen in de natuur. Bij vele diersoorten bestaat homoseksualiteit en zo is het ook bij de mens een natuurlijk gegeven. De liefde die we voelen voor mensen van ons eigen geslacht maakt een wezenlijk deel uit van onze natuur. We zijn dus voor 100% natuurlijk holebi! 
  • We zien seksualiteit, tederheid en affectie die op een liefdevolle manier wordt beleefd tussen mensen van hetzelfde geslacht, als iets heel natuurlijks en mooi!

Een persoonlijk gesprek met iemand van Natuurlijk Holebi ?

Wil je graag wat meer informatie over Natuurlijk Holebi! en de activiteiten van deze vereniging?
Wil je graag deelnemen, maar zou je eerst iemand van de vereniging willen ontmoeten? Dat kan! 

Je kan ook bij ons terecht voor een welzijnsgesprek. Wij bieden een luisterend oor en een ondersteunend gesprek en zijn bereid samen met jou een open en vrijblijvende zoektocht aan te gaan naar meer welzijn in je leven.
Je kan ook bij ons terecht met je vragen rond homoseksualiteit. 

Maak gebruik van ons contactformulier en we bezorgen je alle mogelijke informatie of organiseren een afspraak.

De "hollebie" is de mascotte van Natuurlijk Holebi!

In Klein-Brabant, het noorden van het Pajottenland en ten noorden van Brussel wordt de hommel “hollebie” of “hollebij” genoemd. Dit insect is dan ook voorbestemd om de mascotte van Natuurlijk Holebi te worden.

(zie voor meer info het Woordenboek van de Brabantse Dialecten van Dr. J. Swanenberg)

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.