21
2023
mei

Wandeling door het land van ‘de witte van Zichem’

Organisator:
Danny d’Joos
Afstand:
12,5
Vertrekpunt:
Afstand: 12.5 km
Vertrek: 14u aan het treinstation van Zichem.
Voor de treinreizigers: je kan kunt vanuit Antwerpen of Brussel, via Leuven of Aarschot treinen naar Zichem.
Wie wat vroeger aankomt kan altijd terecht in 'Café Railz' vlakbij het station.
Gewone wandelschoenen volstaan.
Vertrekuur:
14:00

Route: Vanuit Zichem station stappen we naar de watermolen, de kerk en bezoeken de ‘Maagdentoren’.
Van daaruit gaat de wandeling verder via de pelgrimspaden met zicht op het heuvelend lanschap en de basiliek van Scherpenheuvel. Via de Demer bereiken we Testelt, waar we in café ’t Statiehuis een rust- en drankpauze inlassen voor we via de Voortberg , een 50 m hoge ijzerzandsteenheuvel, ons begeven naar het natuurreservaat ‘De Demerbroeken’,een gebied van ruigten, vijvers en moerassen. Op goed geluk keuvelen we hier tussen de Gallowayrunderen en Shetlandpony’s . Honden moeten hier aan de leiband. Van hieruit hebben we ook een zicht op de abdij van Averbode. Zo arriveren we terug aan het station van Zichem.

Na de wandeling is er de gelegenheid om mee iets te gaan eten in ‘De Leeuw Van Vlaanderen’ te Scherpenheuvel. (Isabellaplein 8 te 3270 Scherpnheuvel-Zichem).
Omdat mei de Mariamaand is en Scherpenheuvel een pelgrimsoord gaat het er druk zijn.
De eigenaar van het restaurant heeft daarom gevraagd uiterlijk op 10 mei het aantal deelnemers door te geven.
Daarom is het praktisch dat je uiterlijk op 10 mei via sms een kort berichtje schrijft met vermelding van jouw ‘voornaam en Scherpenheuvel’ naar de organisator van de wandeling.
Danny 0494 76 03 02

Omwille van de mogelijke drukte in Scherpenheuvel, parkeer je liefst op de grote parking achter de Mariahal (Spordel 3 te 3270 Scherpenheuvel-Zichem). Als we daar bijeen komen kunnen we ook samen naar het restaurant wandelen.
Voor de treinreizigers die mee willen gaan eten is het mogelijk dat je kan carpoolen en ook terug gebracht wordt naar het station van Zichem. Danny, de organisator van de wandeling, kan 3 extra personen meenemen. Als er nog iemand is die na de wandeling gaat eten en wil carpoolen, meld dit dan ook in je tekstberichtje aan Danny 0494760302 met vermelding :’voornaam Scherpenheuvel. Wil carpoolen’.

Bekijk foto's:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.