19
2020
jul

Wandelen in de Moervaartvallei

Organisator:
Herwig
Afstand:
12
Vertrekpunt:

De winkel van BIOBOERDERIJ HET UILENBOS, Eksaardsedam 42, 9180 Moerbeke-Waas. Er is plaats om wagens daar te parkeren.

Vertrekuur:
14:00

*** 20 juli : Bedankt Herwig, zeer mooi, zeer interessant en een leuk bio-etentje ***

Situering

De Moervaartvallei is één van de laatste grote open ruimten in Oost-Vlaanderen (meer bepaald in het “Waasland”). Het gebied heeft zichzelf altijd tegen “bewoning” beschermd doordat het een vochtig gebied is. De overheid heeft beslist om dit gebied verder te ontwikkelen als een zone met grote natuurwaarden, met een groot waterbergend vermogen. Deze doelstelling wordt gecombineerd met grondgebonden landbouw, zachte recreatie enz.

De Wandeling

We wandelen vooral langs de zuidrand van dit gebied, in de omgeving van de Zuidlede. Dit is een rivier met een goede waterkwaliteit, zij slingert zich tussen de typische (populieren)bosjes, weilanden en akkers. Onderweg zien we het tot stand komen van meer natuurgebiedjes in Moerbeke en Wachtebeke.
De wandeling is 12 km. Halfweg is er MISSCHIEN de mogelijkheid om een drankje te kopen. Er is een café, maar het kan er erg druk zijn en met de dan geldende Corona maatregelen zou het kunnen zijn dat ze ons niet kunnen toelaten. Dus voorzie voor de zekerheid voor onderweg een beetje drank en een versnapering.
Degelijke wandelschoenen volstaan. Enkel als het de dagen voordien veel regent verwacht ik op een deel van het traject modder. Op de helft van het traject moeten honden verplicht aan de leiband, de jachtwachter oefent nu en dan controle uit.

Plaats van afspraak, maaltijd

We vertrekken zondag 19 juli om 14 u aan de winkel van BIOBOERDERIJ HET UILENBOS. Er is plaats om wagens daar te parkeren.
Na onze wandeling kunnen we aanschuiven voor een gevarieerde broodmaaltijd, er wordt eveneens drank geserveerd aan democratische prijzen. Het is een gezellige plek om buiten te zitten, bij slecht weer kunnen we eten in de opslagruimte die dan voor ons zal geopend worden. We trachten alles zoveel als mogelijk buiten te organiseren, omdat dit voor ieders gezondheid de beste oplossing is en omdat het bedrijf veel belang hecht aan het respecteren van de Corona maatregelen.

*** Om het eten achteraf praktisch te kunnen organiseren weten we graag voor 15 juli of je blijft eten, en zo ja met hoeveel personen. Gelieve hiervoor een mailtje te sturen naar info@natuurlijkholebi.be ***

Praktische informatie

Startadres: Eksaardsedam 42, 9180 Moerbeke-Waas.
http://www.uilenbos.be

Voor wie met het openbaar vervoer komt:

Het station Lokeren is met de trein goed bereikbaar, de aansluitende busdiensten van De Lijn zijn beperkt op zondag. Toch geef ik alle info even door omdat dichtbij het Uilenbos er een stopplaats is.
BUS 49 (via Moerbeke naar Zelzate). Rij mee tot HALTE BASISSCHOOL (204082) in de Eksaardsedam.
BELBUS 270 (Lokeren, Sinaai, Waasmunster).

Gelieve de op dat moment geldende Corona maatregelen zo goed mogelijk te respecteren, onze organisatie en het Uilenbos vinden dit belangrijk. Op het openbaar vervoer is een mondmasker verplicht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.