17
2022
jul

Wandeling op de Drunense heide

Organisator:
Luc
Afstand:
11
Vertrekpunt:

Afspraakplaats : Parking  van herberg ‘de drie linden’ Giersbergen 8, 5151RG  Drunen, NL                  

Vertrekuur:
14:00

Dit is een uniek heide-duingebied in Noord-Brabant Nederland. 

Eénmaal per jaar organiseren we een wandeling met mogelijkheid er een weekend van te maken. Dit jaar viel de keuze op het Drunense en Loonse heide- duingebied.  Het is een gebied , waar opstuivend zand wordt vastgehouden, waardoor het een steeds veranderend landschap is.  Wordt ook wel de Nederlandse Sahara  genoemd.  Drunen situeert zich in de provincie Noord Brabant,  kort bij  s’Hertogenbos.  Vanuit Brussel is de reistijd ongeveer 1.5uur.  Het wordt een wandeling van 11km, met mogelijkheid in te korten tot 7km voor diegenen die het liever kort houden. Lopen door los zand kan best vermoeiend zijn, dit heb ikzelf ervaren bij het voorbereiden van de wandeling.

Voor diegenen die er een weekend van willen/kunnen maken, is er op zaterdag om 18u mogelijkheid om gezamenlijk het  avondmaal te nuttigen.  Nadien nog een korte wandeling van ongeveer 4km (avondwandeling) Voor de boeking van het logies, dient ieder zelf te zorgen, maar een tip is ‘Den Dries’, gelegen op de Margrietweg in Drunen.  Wie met kamper of tent komt, kan je reserveren bij Dunez. Dit is een men-only-camping met sauna, jacuzzi en ontbijtmogelijkheid.  Beide zaken hebben een website voor boekingen en info.  Er zijn nog andere mogelijkheden tot logies, maar deze twee liggen kort bij  het wandeltraject.

Bij de meeste activiteiten is aanmelden op het start uur voldoende, maar deze keer is toch best dat je even laat weten of je deelneemt.   Dit kan via het mailadres van ‘natuurlijk holebi’ en best vermelden of je er een weekend van maakt of niet.

https://www.dunez.nl/

https://www.dendries.com/

Praktisch :

Datum : Zondag 17 juli 2022 (hoofdwandeling)

                Zaterdag 16 juli 2022 voor diegenen die een weekend  blijven.  Een gepaste avondwandeling, kan in groep. 

Afspraakplaats : Parking  van herberg ‘de drie linden’ Giersbergen 8, 5151RG Drunen, NL

Uur van afspraak  : 14u

Afstand : 11km mogelijks in te korten tot 7km,  maar het traject van 11km wordt zeker gelopen.

Schoeisel : gewone stevige wandelschoenen volstaan, voornamelijk zand,  en natuurlijk verharde wegen.

Logies : zelf te regelen  en valt niet onder aansprakelijkheid  van de verzekering.

Catering : Het start- en eindpunt van de wandeling is de herberg ‘de 3  linden’ en halverwege hebben we de kans de herberg ‘de rustende jager’ aan te doen.  De laatste heeft een historische achtergrond (zie website)

Aanmelden : Het is best een seintje te geven aan Luc, als je van plan bent deel te nemen.

https://de-rustende-jager.nl/

https://herbergdedrielinden.nl/

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.