21
2021
nov

Wandeling in de Kempen

Organisator:
Erwin
Afstand:
10
Vertrekpunt:

Voor het Boshuisje, Boshuisweg nr 1 te Zoersel (vlakbij is er parkeergelegenheid)

Vertrekuur:
13:00

Voor de wandeling van 21 november nodig ik jullie uit in het Zoerselbos, één van de oudste boscomplexen in de Antwerpse Kempen.
Het Zoerselbos is een habitatrichtlijngebied en beschermd landschap van 400 ha, waarin naald- en loofbossen, graslanden, houtkanten, beken en grachten elkaar afwisselen. Merkwaardig en zeldzaam voor de Kempen is het beemdenlandschap langs de Tappelbeek, waar de graslanden worden omzoomd door houtkanten.
Verschillende zeldzame planten en 1800 soorten paddenstoelen en zwammen bewijzen dat het Zoerselbos niet zomaar een bos is.
Het  gebiedvormde ook het decor voor de Loteling, een weerwolf en de bende van het Zoerselbos uit de boeken van Hendrik Conscience.Het bezoekerscentrum Zoerselbos is gevestigd in een oude hoeve tegenover de herberg Het Boshuisje aan de Boshuisweg.
De toegang tot het bezoekerscentrum is gratis. Voor meer informatie: www.zoerselbos.be

Afspraakplaats: voor het Boshuisje, Boshuisweg nr 1 te Zoersel (vlakbij is er parkeergelegenheid)Vroege vogels kunnen een kijkje nemen in het bezoekerscentrum gevestigd in een oude hoeve met heemtuin aan de overzijde van het Boshuisje.

Vertekuur: 13.00u Schoeisel: goede wandelschoenen, lengte wandeling: ca 10 kmNa de wandeling kunnen we iets gaan drinken en eten in Het Boshuisje.

Je kan de kaart al eens bekijken op www.boshuisje-zoersel.be.We moeten daar wel reserveren.

Daarom vragen we de mensen die willen blijven eten om dit te laten weten aan Erwin (erwin.demeyer1@telenet.be, 0473 52 33 51) tegen zondagavond 14 november.

Even de aandacht op vestigen dat we in wintertijd de activiteit starten op 13u ipv 14u

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.