17
2021
okt

De vallei van de Grote Gete, Zoutleeuw

Organisator:
Luc
Afstand:
12,8
Vertrekpunt:

Gemeentelijke parking tegenover de Sint Panctratiuskerk van 3350 Melkwezer in de Dorpsstraat.

Vertrekuur:
14:00

De zomer is voorbij. De herfst laat zich in al zijn charmes beleven.

De ‘Grote Getewandeling’ is een lusvormige wandeling in de buurt van Zoutleeuw.  De Grote Gete is een middelgrote rivier, die eens Tienen voorbij slingert tussen de hooilanden, akkers en natuurgebieden.

De Gete heeft een groot afwateringsgebied, dus bij zware regenval kan het debiet tamelijk hoog zijn. In normale tijden is het rustige rivier, die diep in haar bedding ligt.  Kronkelend door het landschap, waar weinig  bebouwing te bespeuren valt,  levert zij vele fraaie vergezichten, een kluif voor de landschaps- en natuurfotografen onder ons. Gedeeltelijk verharde weg, soms veldwegen, maar nergens een moeilijk parcours en goed bewegwijzerd. (knooppunten).

De wandeling is 12,8 km, maar op het eind kan ze ingekort worden, moest dat noodzakelijk zijn. Halfweg de wandeling is een mogelijkheid om iets te consumeren.

-Schoeisel : Gewone wandeluitrusting volstaat, laarzen niet  noodzakelijk

-Traject : ongeveer de helft van het parcours is op de oever van de Grote Gete,

-Horeca : Er zijn een aantal zaken kort bij het parcours. Bij de meeste zijn de openingsuren seizoensgebonden.  De voor de hand liggende zaak, tussen knooppunt 102 en 103, is zeer alternatief en gezellig, maar is enkel bij zonnig wandelweer geopend.  Ik voorzie alternatieven.  Nadien kan een avondmaal genuttigd worden op loopafstand van de afspraakplaats.  Zoutleeuw is bovendien niet ver en daar zijn meerdere horecazaken.

Hopend op een mooie herfstdag, willen we  jullie zeker aanraden deel te nemen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.