20
2023
aug

Vallei van de Molignée en omgeving Maredsous

Organisator:
Mil
Afstand:
16
Vertrekpunt:

Aan de kerk van de abdij van Maredsous.

Adres: Rue de Maredsous 11, Denée (fusiegemeente Anhée).

Vertrekuur:
13:00

Op zondag 20 augustus gaan we wandelen in de vallei van de Molignée in de provincieNamen. Het is een schilderachtige omgeving. Het bekendst in de streek is de abdij van Maredsous. We vertrekken dan ook aan de kerk van de abdij. Deze benedictijnenabdij werd gesticht in 1872. Er is een grote parking, maar het kan er druk zijn.

De wandeling is wat langer dan gewoonlijk, 16 km. We vertrekken daarom om 13 uur, een uur vroeger dan gewoonlijk in de zomer.

******** Vertrekuur 13u ********

We stappen voorbij de benedictinessenabdij te Maredret om via bos en veld in het centrum van dit dorp  te komen. Vandaar stijgen we, waardoor we een prachtig uitzicht krijgen over de streek. We dalen dan door het bos naar de buurt van de Molignée. Waar we deels door een tunnel op de RAVEL (= Reseau autonome des Voies Lentes), vroeger een spoorlijn, verder wandelen. Via een wijde boog stappen we naar Sosoye, een van de mooiste dorpen van Wallonië. Onderweg is het klimmen en dalen door mooie landschappen. Voor we in het centrum van Sosoye komen wandelen we door een natuurreservaartje met een bijzondere plantengroei. Dit is te danken aan de kalkhoudende bodem. Het kerkje van Sosoye heeft een prachtig interieur. We verlaten Sosoye en stappen een tijdje langs de oever van de Molignée. We verlaten het riviertje om via een flinke klim terug naar ons startpunt stappen. Voor we terug in het domein van de abdij komen gaan we door een wei en klauteren we over een hek.

Op het hele traject dalen we 425 meter. Vermits vertrek en eindpunt hetzelfde zijn stijgen we ook evenveel als we dalen.

******** Vertrekuur 13u ********

Schoeisel: Voorzie stevig schoeisel, want het is heel wat klimmen en dalen. Bij regenachtig weer kunnen sommige delen van het traject van de wandeling glad zijn.

Horeca:

  • Onderweg is geen gelegenheid om te drinken. Breng dus drank mee, zeker als het warm is.
  • Aan het vertrek- en eindpunt, in het ruime “Centre d’accueil Saint Joseph”, een zelfbedieningszaak, kan tegen schappelijke prijzen gegeten en gedronken worden. Bekijk hier de kaart

******** Vertrekuur 13u ********

Bekijk foto's:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.