16
2022
okt

Herfstwandeling in Tervuren

Organisator:
Christiaan
Afstand:
14
Vertrekpunt:

Plaats van afspraak: aan het eindpunt van tram 44

Om het startpunt te bereiken:

 • Met het openbaar vervoer:
  Neem vanaf het station Brussel-Centraal metrolijn 1/richting Stokkel tot Montgomery. In Montgomery, neem tram 44 tot aan het eindpunt.
  Reistijd: metro 8 minuten + tram 22 minuten
  Aansluiting in Montgomery: volg het perron in de rijrichting van de metro, neem de roltrappen, passeer het portiek en je komt in het ondergronds station van trams 39 en 44. Opgelet: enkel tram 44 gaat naar Tervuren!
 • Met de auto :
  Ring Brussel afrit 1 “Tervuren - Vier Armen”: neem de N3 richting Leuven/Tervuren over +/- 3km. Op de tweede rotonde neem de 3e afslag richting N3 Leuven. De N3 maakt vervolgens een brede bocht naar rechts. Het eindpunt van tram 44 ligt aan uw linkerhand aan het einde van de bocht.

Waar parkeren?

 • Grote parking in aanbouw net naast het eindpunt van tram 44: niet zeker of deze al toegankelijk zal zijn op 16/10
 • Parking aan het eerstvolgende stoplicht links van de N3
 • Verder op de N3: parking links vóór het Africa Museum

Afstand: Luswandeling van +/- 14km, zonder moeilijkheden.

Vertrekuur:
13:00

Zondag 16 okt gaan we wandelen in de groene long van Brussel. De streek van Tervuren is rijk aan loofbossen, deels aangeplant , deels natuurlijke begroeiing. De aangelegde bossen zijn waardevol en fraai owv de kaarsrechte dreven, vaak beuken aanplant. Het licht heeft een speciale inval, en op deze tijd van het jaar in combinatie met de herfsttooi, zal het schitterend zijn. Ook voor de (amateur)fotografen een lust om zich uit te leven.
Christiaan  heeft voor ons een tocht uitgestippeld, en wij mogen genieten.

Vanuit Tervuren doorkruisen we het park (voormalig jachtterrein van de hertogen van Brabant) en bereiken het Zoniënwoud en de valleien van het arboretum. Het arboretum, vanaf 1902 aangeplant, wil de verschillende boslandschappen van de gematigde streken, voornamelijk van het noordelijk halfrond, in klein reproduceren. Zo kunnen we onder meer reuze sequoia’s en wierookceders bewonderen. De wandeling eindigt in Tervuren waar we na de wandeling samen iets kunnen nuttigen.

Vanaf nu starten onze activiteiten om 13u, omwille van maximaal genieten van het daglicht. Zo voorkomen we dat het eind van de wandeling in het donker moet gelopen worden.
Op de algemene vergadering is voorgesteld en goedgekeurd om vanaf 1 september 2022 een bijdrage van 2 euro te vragen per deelname aan een wandeling.  Praktisch:  gewoon met gepast geld  betalen voor de wandeling aan het bestuurslid, dat de namen noteert op de aanwezigheidslijst (dit is trouwens ivm de verzekering).

Bekijk foto's:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.