17
2023
sep

Tervuren – Leuven

Organisator:
Chritian L
Afstand:
20
Vertrekpunt:
Hoe bereik je het vertrekpunt?
- Met het openbaar vervoer:
   *  vanuit het station Brussel Centraal: metrolijn 1/richting Stokkel tot Montgomery. In Montgomery, neem tram 44 tot aan het eindpunt.
      Reistijd: metro 8 minuten + tram 22 minuten
      Aansluiting in Montgomery: volg het perron in de rijrichting van de metro, neem de roltrappen, passeer het portiek en je komt in het ondergronds station van trams 39 en 44. Opgelet: enkel tram 44 gaat naar Tervuren!
   * vanuit het station Leuven: bus De Lijn 317 - Perron 14    vertrekt om 9u37, aankomst Tervuren station 10u09
- Met de auto :
    Ring Brussel afrit 1 “Tervuren - Vier Armen”: neem de N3 richting Leuven/Tervuren over +/- 3km. Op de tweede rotonde neem de 3e afslag richting N3 Leuven. De N3 maakt vervolgens een brede bocht naar rechts.
    Het eindpunt van tram 44 ligt aan uw linkerhand aan het einde van de bocht.
Waar parkeren?:
- Grote parking net naast het eindpunt van tram 44
Vertrekuur:
10:00

De wandeling is net 20km met positief hoogteverschil van 222m en een geschatte looptijd van 5u45.

Ik stel voor dat we afspreken in Tervuren aan de halte van tram 44 (waar we eerder al eens vertrokken) rond 10 uur. Wegbeschrijving naar het vertrekpunt met wagen en openbaar vervoer: zie hieronder

We wachten op de bus van Leuven (voorziene aankomst 10u09) om te vertrekken.

Eerst doorkruisen we het Park van Tervuren tot aan de poort aan de Vossemvijver (2.5km), volgen vervolgens de Voer beek over een korte afstand en dan gaat het bergopwaarts tot aan de Vossemberg (1.6km). Vanaf hier volgen we de heuvelrug tussen de Voer en de IJse over een afstand van 7km, deels tussen de velden met prachtige vergezichten, deels door het bos.

We dalen af naar de Dijle ter hoogte van Korbeek-Dijle en volgen vanaf hier de Dijle tot in Leuven (8km).

(In Korbeek-Dijle is een kayakclub waar we mogelijks een glas kunnen drinken. Er zijn ook tafels waar we zouden kunnen picknicken, maar niet zeker de drankgelegenheid op 17/9 open zal zijn. Moet ik nog navragen).

Het eerste stuk in de Dijlevallei gaat door een open landschap. Na de tunnel onder de E40 gaat het pad door het bos tot aan het Arenbergkasteel in Heverlee. Vanaf daar doorkruisen we het kasteelpark en de sportterreinen van de KUL (het sportkot) tot aan de kleine ring rond Leuven. Via het prachtige Begijnhof, langs de Dijle en de Parijsstraat komen we uit op de Oude Markt, centrum van het Leuvense studentenleven.

Hier kunnen we uitrusten op een terrasje en wachten op bus 317 van de Lijn die ons van op het nabijgelegen Rector Somerplein in 33′  terugbrengt naar het vertrekpunt in Tervuren.

Voor wie liever meteen huiswaarts keert, kan het treinstation in Leuven (15′ vanuit de Oude Markt) een alternatief zijn.

ogelet:

Picknick en drinken meenemen: GEEN WINKELS OP HET PARCOURS!

(Het zal een zware tocht worden, ook qua afstand.  Dus diegenen die op een andere plaats willen aansluiten, gelieve mij (Luc Paulus) te contacteren.  Voorzie ook voldoende drinken en een middaglunch.  Deze wandeling is ook uniek , omdat we van het lussysteem (aankomst en vertrek op dezelfde plaats) afstappen.  We doen de terugweg met openbaar vervoer, en komen alzo terug op het vertrekpunt).

Bekijk foto's:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.