16
2022
jan

Rosdelwandeling Hoegaarden

Organisator:
Luc
Afstand:
11,8
Vertrekpunt:

-vertrek om 13 u , aan kerk van Hoegaarden  (winter regime)

-parking : er is voldoende parkeergelegenheid op het marktplein Hoegaarden

Vertrekuur:
13:00

Namens het bestuur, willen we jullie een gelukkig, en gezond 2022 wensen.  Hopelijk hebben we samen veel wandelplezier en leuke vriendschappelijke contacten in onze wandelgroep. 

Eind januari wordt het agenda van 2022 opgemaakt en doorgestuurd naar iedereen.  De regel blijft dat we iedere derde zondag van de maand (tenzij niet mogelijk ) erop uit trekken. De bestemming hangt af van jullie inbreng, dus suggesties zijn nog steeds welkom op het mail adres  van ‘natuurlijk holebi’. 

Voor zondag 16/1 is er een mooie wandeling voorbereid vertrekkende vanuit Hoegaarden.  Grotendeels tussen de velden en akkers van Haspengouw.  Dit is een zeer rijke en vruchtbare streek, omwille van de leemgrond.  Het is trouwens ook de streek van Gobertange, wit-grijze natuursteen , die is nog te vinden in oudere gebouwen.  Kerken en ook boerderijen werden opgetrokken in deze natuursteen, maar ook als deur- en raamomlijsting is Gobertange steen een blikvanger. 

We wandelen van Hoegaarden  richting l’Ecluse-Beauvechain  door een glooiend landschap, met prachtige vergezichten. Het valleigebied  van Rosdel, is minder gekend en toeristisch nog niet ‘platgelopen’.  Deze vallei behoort tot het afwateringsgebied van de Grote Gete.  Dit verwijzend naar een wandeling van 2021, stroom afwaarts voorbij Tienen.  Dit gebied ligt stroomopwaarts van de Grote Gete, voor ze Tienen bereikt. 

-afstand 11.8 km, grotendeels veldwegen, dus aangepast schoeisel voorzien

-Er is tijdens de wandeling geen ‘horecabezoek’ voorzien, in de meeste kleine dorpjes is geen café meer.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.