15
2023
okt

Grimbergen

Organisator:
Jacques
Afstand:
12
Vertrekpunt:

Sporthal Prinsenbos

Pastoor Woutersstraat

1850 Grimbergen

Vertrekuur:
14:00

De wandeling start om 14 uur aan de Sporthal Prinsenbos.We wandelen door het Prinsenbos tot voorbij de ruïnes van het Prinsenkasteel (vanaf de 14e eeuw de verblijfplaats van de Heren van Grimbergen, door de nazi’s gebruikt als munitiedepot en in september 1944 door hen in brand gestoken).

Daarna gaat de wandeling door de beekvallei richting Verbrande Brug aan het zeekanaal Brussel – Schelde. We volgen een tijdje het kanaal en slaan af naar het recreatief vliegveld van Grimbergen waar we een korte pauze kunnen nemen met een drankje. Daarna stappen we via het Lintbos opnieuw naar de Grimbergse beekvallei met de Tommenmolen en de Liermolen en genieten van het mooie uitzicht op de basiliek in de verte. In het centrum hebben we nog een zicht op de sterrenwacht MIRA en dan zijn we in de buurt van ons vertrekpunt. Wie wil, kan een kijkje nemen in de basiliek die wordt beschouwd als een van de mooiste en meest harmonieuze barokkerken in de Lage Landen.

Na de wandeling kan wie wil mee aanschuiven voor een drankje en/of een maaltijd in de bar/brasserie FENIKSHOF ( www.hetfenikshof.be ) . Bij mooi weer kunnen we genieten op het mooie terras op de binnenkoer. Bij de start van de wandeling zal gevraagd worden wie er blijft eten om op tijd te kunnen reserveren. Er zijn ook tal van andere cafés en restaurants vlakbij.

Bekijk foto's:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.