16
2023
jul

Nieuwpoort aan de kust en hinterland

Organisator:
Christian L
Afstand:
23
Vertrekpunt:
Vertrekuur 10:00
Vertrekpunt deel 1 -Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke dorp ( ruime parking en een van de weinige plaatsen aan de kust waar je niet hoeft te betalen)
 
Vertrekuur 14:00 (+/- 10km)
Vertrekpunt deel 2 - monument ‘Albert I op zijn paard’  Parking van de site van het museum is meestal beschikbaar en bereikbaar met de kusttram.
Vertrekuur:
10:00

Christiaan heeft een mooie wandeling uitgestippeld, in het vaargeulgebied van de ijzermonding.  Deels langs het strand, maar ook het duinengebied en het hinterland heeft veel natuurpracht in zich.  Het is een dag vullende activiteit en een behoorlijk lange afstand (23km). Vertrek- een aankomstplaats is Oostduinkerke. Op vele plaatsen, tijdens de wandeling,  heb je de mogelijkheid om de tram te nemen, terug naar de vertrekplaats.

Om geen leden te laten afschrikken owv de afstand, is de wandeling opgedeeld in twee delen , waarbij je afzonderlijk kan aansluiten.  Deel 1 is aan de vertrek plaats Oostduinkerke, en we passeren aan de ‘Ganzepootsite’, de plaats waar 5 kanalen dmv sluizen bij elkaar komen.  Cruciale plaats in het oorlogsverleden van 14-18.  Daar wachten we op de deelnemers van tweede deel om 14u.   DUS : afspraak aan monument ‘Albert I op zijn paard’ om 14u voor tweede deel.  Parking van de site van het museum is meestal beschikbaar en bereikbaar met de kusttram. Na de wandeling is er vlotte verbinding met de tram tussen de aankomstplaats (Oostduinkerke  en de museum site van Nieuwpoort)

Voor de mensen die de ganse dag stappen , voorzie voldoende catering en drank voor onderweg.     

Misschien zijn er leden, die er een weekend uitstap van willen maken. Diegene die dat doen,  mogen steeds een berichtje laten , misschien kunnen we zaterdag samen iets doen.  Strandwandeling of samen een terrasje in de vooravond. Dit laatste is zeer vrijblijvend, en wordt afhankelijk van de interesse en de mogelijkheden bekeken. (Luc Paulus 0479/78 16 35)

Bekijk foto's:

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.