19
2023
nov

Maasmechelen Terillen

Organisator:
Bart B
Afstand:
12,6
Vertrekpunt:

Cinema Pathé, Zetellaan 74, 3630 Maasmechelen

Vertrekuur:
13:00

Het doet me bijzonder veel plezier om jullie uit te nodigen voor een unieke wandelervaring door het prachtige landschap van de mijnterillen in Maasmechelen. Deze tocht belooft niet alleen een fysieke verkenning te zijn, maar ook een reis door de tijd en de transformatie van een industrieel hartland naar een levendig natuurgebied.

Op de agenda staat een wandeling van 12,6 kilometer, die ons langs de stille getuigen van een roemrijk mijnverleden zal leiden. Het parcours neemt ons mee over de glooiende heuvels van steenkoolresten, die nu bedekt zijn met een rijk tapijt van grassen, struiken en bomen. Het is een pad dat getuigt van herstel en hergebruik, waarbij de natuur een plek heeft heroverd en waar nieuwe ecologische verhalen worden geschreven.

De route is zorgvuldig uitgestippeld om ervoor te zorgen dat we de meest pittoreske en historisch betekenisvolle plekken aandoen. Terwijl we wandelen, zullen we genieten van de bijzondere biodiversiteit, de rustige meertjes en de kenmerkende flora die zich heeft aangepast aan de unieke bodem van de terillen. Het hoogtepunt van onze wandeling is ongetwijfeld het moment waarop we de top van een van deze heuvels bereiken en beloond worden met een adembenemend panorama van de omgeving.

Ik raad iedereen aan om passende wandelkledij te dragen en voorbereid te zijn op veranderlijke weersomstandigheden. Het is aan te bevelen om water en een lichte snack mee te nemen voor onderweg, alsook een verrekijker voor de natuurliefhebbers en een camera voor degenen die deze unieke ervaring willen vastleggen.

De wandeling zal naar schatting ongeveer 4 uur in beslag nemen, inclusief enkele pauzes om te rusten en de schoonheid van de natuur in ons op te nemen. Ik moedig deelnemers van alle ervaringsniveaus aan om deel te nemen, maar houd er rekening mee dat het terrein soms uitdagend kan zijn.

Ik kijk ernaar uit om deze bijzondere plek en zijn verleden met jullie te delen.

We verzamelen stipt om 13:00 uur onderaan de trappen van cinema Pathé. Na de wandeling kunnen we even op adem komen met een drankje en een maaltijd bij brasserie De Karbonkel.


Plaats van afspraak: Cinema Pathé, Zetellaan 74, 3630 Maasmechelen
Horeca: BrasserieDe Karbonkel

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.