18
2021
jul

Jette en omstreken

Organisator:
Danny en Jacques
Afstand:
10,5
Vertrekpunt:

Station van Jette kant Dupréstraat 15 (GPS: 50°52'51.9"N 4°19'38.5"E)

Vertrekuur:
14:00

Op zondag 18 juli hebben Danny en Jacques een nieuwe wandeling voorbereid in Jette en omstreken

Ze tonen ons dat ook in de Brusselse randgemeenten wat groen ervaring op te doen is.
Het is altijd leuk te zien dat leden zelf met een voorstel tot  wandeling komen. Op die manier leren we verschillende delen van land kennen, en komen we op plaatsen waar we anders niet zouden komen. Een divers aanbod in onze wandelingen, is dus een troef.  Bedankt Danny en Jacques.

De tocht start in het groene Koning Bouwedewijnpark. Nadien passeren we aan de modelwijk om aan het Atomium te belanden.
In de schaduw hiervan bevinden zich twee verborgen pareltjes: de Koloniale tuinen van Laken (zie foto hierboven) en het Sobiskiepark.

Het is een tocht van 10,5 km geworden. Vertrek 14h00.

  • Schoeisel: goed begaanbaar maar op één of twee plaatsen wat modderig. Afhankelijk van het weer de dagen voorzien stevig schoeisel voorzien.
  • Plaats van samenkomst: Station van Jette kant Dupréstraat 15 (GPS: 50°52’51.9″N 4°19’38.5″E). Aan die kant vindt je ook een ruime parking. Op WE en feestdagen is de parking gratis maar je dient een ticket te nemen bij het binnenrijden. 
  • Horeca : we passeren aan de voet van het Atomium : daar kun je wat drinken. Nadien stopt de wandeling vlak aan het station van Jette aan het Kardinaal Mercierplein. Hier zijn een aantal restaurants en voldoende terasjes 😉

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.