20
2021
jun

Picknicken en Wandeling in de Gaumestreek (provincie Luxemburg)

Organisator:
Luc
Afstand:
10
Vertrekpunt:

11:00 Picknicken: Rue de l’embarcadère 56 Chiny

13:30 - 14:00 Wandeling: Start aan de voetgangersbrug over de Semois in Chiny (zie Praktisch informatie)10km

Vertrekuur:
13:30

De vorige wandeling in de Gaume streek was geslaagd, iedereen wist van de charme van de wandeling te genieten. De weergoden zaten mee, en er waren twee nieuwe leden die deelnamen. Toch willen we eens evalueren, of we in de toekomst wandelingen op zo’n verre afstand nog kunnen plannen, zonder aan de ‘toegankelijkheid’ te raken.

Uiterst zuidelijk gelegen  in België, heeft de Gaume over een microklimaat, deels te wijten aan de ligging, maar vooral aan de mergelgrond.  Deze kan de warmte overdag opslagen en dan later vrijgeven.  Dit weerspiegelt zich in de plantengroei , die dan ook op vele plaatsen zeer weelderig kan zijn.  De Semois , de rivier die rustig meanderend kronkelt door het landschap, wordt niet ten onrechte de mooiste rivier in België genoemd.

Onze wandeling start aan de voetgangersbrug over de Semois in Chiny. (zie later in de praktische info en niet te verwarren met “pont Saint Nicolas”)

Gedeeltelijk het GR-pad volgend, eens aan de oever dan weer stijgen en adembenemende panorama zichten. De kronkelende Semois  blijft het thema van deze wandeling. Bosrijk gebied, maar ook akkerbouw en groene weiden voor de veestapel. 

Praktisch :

Datum : 20 juni

Afspraak : 11u aan de gîte Embarcadère56, waar Luc logeert. Parkeren kan iets verder in de straat, richting Semois en voetgangersbrug. Picknicken is mogelijk bij Luc. Iedereen brengt zijn maaltijd en bestek mee.  Verse koffie en frisdrank worden aangeboden door de gastheer.  De Cava-liefhebbers voorzien een aangepast glas, de schuimwijn zal gekoeld zijn…  Na de maaltijd en het “bijpraatmoment” starten we de wandeling tussen 13.30 en 14 uur.

Adres voor navigatie : Rue de l’embarcadère 56 Chiny.

Lengte wandeling : ongeveer 10 km, meestal onverharde weg, voorzie degelijk schoeisel.  Matige moeilijkheidsgraad, wel enkele stevige klimpartijen.

Horeca: Na de wandeling is het mogelijk wat te consumeren in “Auberge de l’embarcadère” of “Au comtes de Chiny” .  Het laatste heeft een terras met zicht op de rivier.

Voor wie nadien nog wil eten, is Florenville (op 5km) de aangewezen plaats. We kunnen dat de dag zelf beslissen.

Enkele afspraken voor wie er een weekend wil van maken: ieder regelt zijn eigen verblijf.  Eventueel kunnen we op zaterdag samen een wandeling maken of gaan eten.  Kort bij de gite waar ik verblijf, is Auberge de l’embarcadère, een typisch Ardens  pension. 0474/42 77 43.  Een overnachting op basis van tweepersoonskamer is 65 euro per nacht, voor 2 personen, inclusief ontbijt. Het onthaal is Nederlandstalig.  Er is een capaciteit van 14 personen en de kamers zijn netjes maar basic. Voor ander een logement kan je terecht bij de toeristische dienst van Florenville.  Blijkbaar is hotel “les comtes de Chiny” volzet.   Hotel “le nît d’Izel” is ook nog een mogelijkheid op enkele km van de startplaats. Degenen die er een weekend van maken, geven best een seintje aan Luc,  0479/ 78 16 35

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u hiermee akkoord.